• Brød og kager

    Chokoladeboller

    Her får du opskriften på 16 store lækre chokoladeboller Ingredienser: 3 dl lun mælk 50 g gær 2 æg 100 g smør (smeltet) 1tsk. salt 1 spsk vaniljesukker 100 g hakket chokolade 1 æg til at pensle med Fremgangsmåde: Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt æg, salt, sukker og smeltet smør Ælt dejen godt igennem og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Form dejen til 16 boller og lad dem efterhæve på bagepladen i yderligere 30 minutter. Pensl bollerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Til de er gyldne.

  • Drikkevarer

    Ingefærshots

    Denne ingefærdrik indeholder appelsin, som er en sød kontrast til den sure citron og den stærke ingefærsmag. Ingredienser: 2 store citroner (eller tre små). Citronerne skal give ca. 2 dl saft i det hele 1 appelsin. Saften derfra. 50 g ingefær 3 dl vand 1-2 spsk honning, efter smag Fremgangsmåde: Skræl ingefæren og skær den i mindre tern Kom ingefæren i en lille gryde med vandet og lad det koge i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og lad væsken køle af. Pres citronerne og appelsinen og hæld saften i gryden med ingefær og vand. Smag til med honning så du får den smag du foretrækker.

  • Frokost,  Madpakker,  Salater

    Kikærtesalat

    Denne kikærtesalat er super nem og hurtig, at lave. Du kan spise den som den er, eller sammen med fx. laks eller kylling. Den er også nem og lækker, at have med i madpakken. Ingredienser: 250 g kogte kikærter (evt. fra dåse, så er de lige til, at bruge) 1 lille løg 100 feta i tern 1 lille håndfuld persille 1 tsk fint salt En lille smule olie til, at svitse løget i Fremgangsmåde: Hak løget fint og svits det, på en pande, i en lille smule olie Hæld kikærterne på panden og vend dem rundt i et par minutter Tag det fra varmen og lad det køle lidt af…

  • Brød og kager

    Kokosmakroner

    En skøn klassiker som smager super lækkert og som ikke kræver lang tid i køkkenet. De er nemme at lave og her er der derfor en oplagt mulighed for, at hive ungerne med i køkkenet. De mindre børn kan både røre dejen, forme toppe og være med til, at dyppe kokosmakronerne i chokolade. Denne opskrift giver 16 kokosmakroner. Ingredienser: 125 g kokosmel 125 g sukker 1/2 tsk vaniljesukker 3 spsk rapsolie 2 æggehvider Evt. 75 g chokolade til bundene Fremgangsmåde: Tænd oven på 150 grader Rør alle ingredienserne sammen Form massen til 16 små toppe. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.…

  • Brød og kager

    Pølsehorn

    Disse pølsehorn er bagt med grahamsmel som gør sådan en lille børne-favorit lidt sundere 😉 Ingredienser: 3 dl lun mælk 50 g gær 1 æg 1 tsk fint salt 6 spsk rapsolie 100 g grahamsmel ca. 400 g hvedemel 12 lange pølser, der hver deles i tre stykker 1 æg til at pensle med Fremgangsmåde: Mælken lunes og gæren opløses deri De øvrige ingredienser tilsættes. Mærk efter når du ælter. Måske skal der mere hvedemel i eller måske skal det hele ikke i. Det varierer alt efter hvilken hvedemel du bruger. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter Del dejen i 4 lige store kugler som alle rulles ud og…

  • Aftensmad

    Kyllingefrikadeller

    Haps! Disse små kyllingefrikadeller er utrolig nemme at lave og smager helt fantastisk. De er børnevenlige – uden løg. Lav en stor portion, og brug den ene halvdel som almindelige frikadeller og den anden halvdel til kødboller sammen med en gang spagetti med tomatsovs. Og måske er du så heldig, at der også er et par stykker tilbage til madpakken 😉 Ingredienser: 800 g hakket kyllingekød 2 æg 4 tsk fint salt 1 knsp peber 2 spsk mel 2 spsk havregryn 2 spsk mælk 1/2 fed finthakket hvidløg (kan udelades) 1-2 spsk finthakket persille (kan udelades) Lidt hvedemel til stegning Lidt olie til stegning Fremgangsmåde: Rør alle ingredienserne sammen. Form…

  • Brød og kager

    Gulerodskage

    Uhm… En gulerodskage er altså blandt en af mine favoritter når det kommer til kage. Og især her i efterårets regn og rusk gør det godt med sådan en krydret kage. Ingredienser: 200 g fint revne gulerødder 2 æg 1 dl rapsolie 2 tsk kanel 1 dl brun farin 1 dl sukker 1 tsk bagepulver 2 dl hvedemel Flødeost creme: 150 g flødeost. fx. Buko naturel 75 g blødt smør (det er meget vigtigt, at det er blødt) 100 g flormelis 1 tsk vaniljesukker Pisk alle ingredienserne sammen og fordel cremen over den afkølede kage. Fremgangsmåde: Pisk æg, sukker og brun farin. Tilsæt rapsolie og gulerødder. Bland mel med kanel…

  • Brød og kager

    Kanelsnegle

    Uhm… Hvis du spørger mig – så er der altså ikke noget som en nybagt kanelsnegl. Her får du min opskrift på små lækre kanelsnegle… Ingredienser til dejen: 1 1/2 dl lun mælk 50 g gær 2 æg 50 g sukker 50 g smør 1/2 tsk salt ca. 300 g hvedemel. Da det kan variere så prøv dig frem og lad vær med at hælde al melet i på en gang. 1 tsk vanilljesukker 1 tsk kanel 1 tsk kardemomme Ingredienser til remonce: 125 g smør 50 g hvid sukker 75 g brun farin 2 spsk kanel. Fremgangsmåde: Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt smeltet smør (det må ikke…

  • Drikkevarer

    Lemonade

    Super nem og lækker citron lemonade I denne sommer hede er det skønt med lidt forfriskende, at køle sig ned med…. Ingredienser: 4 citroner. Du skal bruge saften. 100 g sukker 1 dl vand Fremgangsmåde: Kom vand og sukker i en lille gryde. Kog det op og lad sukkerkornene blive helt opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt den friskpressede citronsaft. Lad det køle af og tilsæt 1-1 1/2 liter vand, så du får den smag du ønsker. Server med isterninger og gerne pyntet med citronskiver og mynte 😉

  • Brød og kager

    Banan-choko muffins

    Ingredienser: 3 æg 1, 5 dl sukker 2 tsk vaniljesukker 6 spsk rapsolie 1 moset banan 1 tsk bagepulver 2 dl hvedemel 50 g hakket chokolade (du ved… den din favorit ) Fremgangsmåde: Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt Bland bagepulver og mel og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med olien Rør den mosede banan og det hakkede chokolade i dejen Fyld dejen i 16 muffins forme og bag ved 200 grader i 12-15 minutter.