• Frokost

    Gulerodssalat

    Denne her gulerodssalat kan jeg især anbefale til kylling eller kyllingefrikadeller. Opskriften er til 4 personer. Ingredienser: 400 g skrællede gulerødder 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 1 spsk olie 1 dl vand 1 tsk groft salt Til dressingen: 1 håndfuld persille 1 tsk god dijonsennep 5 spsk olie Salt Fremgangsmåde: Skær gulerødderne i strimler Hak løg og hvidløg fint Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt derefter gulerødderne i en stor gryde. Hæld vand og salt ned til gulerødderne og lad det hele dampe i ca. 10 minutter. Gulerødderne skal være bløde men stadig med lidt bid i. Tag gryden af varmen og lad gulerødderne køle af. Bland dressingen…

  • Bagværk

    Boller

    De her boller er simpelthen så lækre og går virkelig fint sammen med varm kakao, på en kold og blæsende efterårsdag. Opskriften giver 16 boller. Men du kan selvfølgelig lave flere eller færre, anhængig af størrelsen. Ingredienser: 50 g gær 2,5 dl lun mælk 1 æg 6 spsk rapsolie 1 tsk salt 1 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan udelades) ca. 500 g hvedemel 1 æg til pensling Fremgangsmåde: Opløs gæren i den lune mælk Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt igen med melet. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i ca. 30 minutter under et rent viskestykke. Form dejen til 16 boller og sæt dem på…

  • Snacks

    Ristede hasselnødder

    Det her er nok verdens nemmeste opskrift. Ristede hasselnødder kan anvendes i mange forskellige opskrifter, eller blot spises som en sund snack. Dem er du simpelthen nød til at prøve. Ingredienser: Hasselnødder. Du bestemmer selv mængden. Fremgangsmåde: Tænd oven på 150 grader. Fordel hasselnødderne på en bageplade og sæt dem i ovnen. Rist dem gyldne. Det tager ca. 15 minutter men hold lidt øje med dem undervejs. Hæld nødderne ud på et rent viskestykke og lad dem køle af. Når de er kølet af, ruller du nødderne i viskestykket så skallerne falder af. Nu er dine ristede nødder klar til brug. Nemt, ikke? Hvis ikke du skal bruge nødderne med…