• Snacks

    Saltede mandler

    Her får du min nemme opskrift på saltede mandler. De tager ikke lang tid at lave og smager helt fantastisk! De er helt perfekte som en snack i madpakken til dine unger eller til et køligt glas rosé til dine gæster. Ingredienser: 250 g mandler 2,5 dl kogende vand 5 spsk salt Fremgangsmåde: Opløs saltet i det kogende vand i en lille gryde. Tilsæt mandlerne og rør rundt. Lad mandlerne trække i saltvandet i ca. 30 minutter. Dræn dem for vand i en si og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Husk at holde øje med dem. Når…

  • Morgenmad

    Havregrød

    Havregrød. Den helt klassiske morgenmad, som bestemt ikke behøver at være kedelig. Den kan varieres i et utal af muligheder, med nødder, kerner, frugt, bær, vanilje, karamel, chokolade, kanel. Ja, det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. Du kan koge din grød med enten finvalsede eller grovvalsede havregryn. De fintvalsede havregryn giver dig en lidt mere cremet konsistens, mens de grovvalsede gør din grød lidt mere rustik. Uanset hvad du vælger, så får du et mættende måltid fuld af kostfibre. Selve grøden foretrækker jeg, at lave på en blanding af vand og mælk. Ingredienser: Opskriften er til 1 person. 1 dl havregryn 1 dl mælk 1 dl vand En…

  • Livsstil

    Glæder ved oktober måned…

    Så blev det oktober og efteråret sætter for alvor ind. Jeg elsker simpelthen denne årstid. Det er her hvor naturen skifter farve ligesom råvarerne i mit køkken gør det. I efteråret rykker vi tættere sammen og hygger med tæpper, stearinlys og varm kakao. Jeg glæder mig til, at holde efterårsferie med familien. Og jeg glæder mig særligt til at: lave retter med æbler, kål og græskar… gå en lang tur i skoven og nyde bladenes mange gyldne nuancer. drikke varm kakao og og spise nybagte boller. samle kastanjer med mine børn og lave fine og sjove kastanjedyr. tænde bål i haven, riste skumfiduser og bage pandekager over bål lave Halloween…