
Gulerodssalat
Denne her gulerodssalat kan jeg især anbefale til kylling eller kyllingefrikadeller.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
- 400 g skrællede gulerødder
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 dl vand
- 1 tsk groft salt
Til dressingen:
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk god dijonsennep
- 5 spsk olie
- Salt
Fremgangsmåde:
- Skær gulerødderne i strimler
- Hak løg og hvidløg fint
- Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt derefter gulerødderne i en stor gryde.
- Hæld vand og salt ned til gulerødderne og lad det hele dampe i ca. 10 minutter. Gulerødderne skal være bløde men stadig med lidt bid i.
- Tag gryden af varmen og lad gulerødderne køle af.
- Bland dressingen og hæld den over de afkølede gulerødder og smag til med salt.

