Frokost

Gulerodssalat

Denne her gulerodssalat kan jeg især anbefale til kylling eller kyllingefrikadeller.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 400 g skrællede gulerødder
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Til dressingen:

  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk god dijonsennep
  • 5 spsk olie
  • Salt

Fremgangsmåde:

  • Skær gulerødderne i strimler
  • Hak løg og hvidløg fint
  • Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt derefter gulerødderne i en stor gryde.
  • Hæld vand og salt ned til gulerødderne og lad det hele dampe i ca. 10 minutter. Gulerødderne skal være bløde men stadig med lidt bid i.
  • Tag gryden af varmen og lad gulerødderne køle af.
  • Bland dressingen og hæld den over de afkølede gulerødder og smag til med salt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *