Morgenmad

Havregrød

Havregrød. Den helt klassiske morgenmad, som bestemt ikke behøver at være kedelig. Den kan varieres i et utal af muligheder, med nødder, kerner, frugt, bær, vanilje, karamel, chokolade, kanel. Ja, det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Du kan koge din grød med enten finvalsede eller grovvalsede havregryn. De fintvalsede havregryn giver dig en lidt mere cremet konsistens, mens de grovvalsede gør din grød lidt mere rustik. Uanset hvad du vælger, så får du et mættende måltid fuld af kostfibre.

Selve grøden foretrækker jeg, at lave på en blanding af vand og mælk.

Ingredienser:

Opskriften er til 1 person.

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • En anelse fint salt

Fremgangsmåde:

  • Kom alle ingredienserne i en lille tykbundet gryde.
  • Bring grøden i kog ved jævn varmen og under omrøring.
  • Skru ned og lad grøden koge ved lav varme, stadig under omrøring, i et par minutter, til grøden har en passende konsistens.
  • Top grøden med din favorit topping og servér.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *