Bagværk Frokost

Pølsehorn

Mine børn er ret glade for pølsehorn. De er gode i madpakken eller som en eftermiddagssnack. I dag bliver de serveret, sammen med lidt grøntsagsstave, når børnene kommer hjem fra skole. Mon ikke det bringer glæde….

Antal: 24 pølsehorn

Ingredienser:

  • 1 pakke gær ( 50 g)
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk eller A38
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk olie
  • ca. 400 g hvedemel
  • 8 pølser
  • Et sammenpisket æg til at pensle med samt evt. sesam til at drysse med.

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken til den er lillefingervarm (ca. 37 grader).
  • Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet og mærk efter om det hele skal i.
  • Ælt dejen godt igennem. Jeg har æltet dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed på min røremaskine. Mærk efter om der skal mere mel i dejen. Dejen skal være blød og smidig men ikke klistret.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, i en skål med et rent viskestykke henover, i en times tid.
  • Skær hver pølse i tre dele.
  • Skær dejen i 24 små trekanter. Jeg bruger en pizzaskærer og bruger denne fremgangsmåde:
  • Del dejen i to dele som hver rulles ud i et aflangt stykke af ca. 30 gange 50 cm. Del hvert stykke på midten og skær stykkerne i små trekanter.
  • På hver trekant lægges en pølse og dejen rulles omkring pølsen.
  • Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg og drys evt. med sesam.
  • Bag hornene ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *