Pølsehorn
Mine børn er ret glade for pølsehorn. De er gode i madpakken eller som en eftermiddagssnack. I dag bliver de serveret, sammen med lidt grøntsagsstave, når børnene kommer hjem fra skole. Mon ikke det bringer glæde….
Antal: 24 pølsehorn
Ingredienser:
- 1 pakke gær ( 50 g)
- 2 dl mælk
- 1 dl kærnemælk eller A38
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 spsk olie
- ca. 400 g hvedemel
- 8 pølser
- Et sammenpisket æg til at pensle med samt evt. sesam til at drysse med.
Fremgangsmåde:
- Lun mælken til den er lillefingervarm (ca. 37 grader).
- Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet og mærk efter om det hele skal i.
- Ælt dejen godt igennem. Jeg har æltet dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed på min røremaskine. Mærk efter om der skal mere mel i dejen. Dejen skal være blød og smidig men ikke klistret.
- Lad dejen hæve et lunt sted, i en skål med et rent viskestykke henover, i en times tid.
- Skær hver pølse i tre dele.
- Skær dejen i 24 små trekanter. Jeg bruger en pizzaskærer og bruger denne fremgangsmåde:
- Del dejen i to dele som hver rulles ud i et aflangt stykke af ca. 30 gange 50 cm. Del hvert stykke på midten og skær stykkerne i små trekanter.
- På hver trekant lægges en pølse og dejen rulles omkring pølsen.
- Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
- Pensl hornene med sammenpisket æg og drys evt. med sesam.
- Bag hornene ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter.