Brød og kager,  Opskrifter

Boller

Disse lækre boller er perfekte til fødselsdags festen! Eller til en hel almindelig grå eftermiddag.

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lun mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg (Samt et til at pensle med, så de bliver gyldne)
  • 6 spsk olie (Hvis du foretrækker, at bruge rigtig smør – skal du bruge 100 g smeltet smør istedet for olie).
  • ca. 500 g hvedemel
  • evt. 1 tsk kardemomme – men det er helt op til dig 😉

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i den lune mælk
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet. Måske skal der mindre i – måske skal der lidt mere i. Det afhænger lidt af, hvilken mel du bruger.
  • Når dejen er æltet godt igennem stiller du den til hævning. Med et viskestykke over – et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Form dejen til boller. Jeg laver 16 boller. Du kan selvfølgelig variere det, afhængig af hvor store du vil have dem.
  • Lad dem hæve igen i yderligere 30 minutter.
  • Pensl dem med et pisket æg og bag dem ved 200 grader i 10- 12 minutter. Til de er gyldne.
  • Og så er der kun det bedste tilbage – at nyde dem! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *