Bagværk

Knækbrød

En nem og hurtig opskrift på lækre, sprøde knækbrød. De er perfekte som en lille eftermiddagssnack serveret med lidt ost og gnavegrønt.

Opskriften giver to bageplader med knækbrød.

Ingredienser:

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl olie
  • 2 dl vand
  • En smule flagesalt til at drysse på knækbrødene inden de kommer i ovnen.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Jeg rører det sammen med en dejskraber.
  • Del dejen i to lige store dele.
  • Rul hver del, tyndt ud, imellem to stykker bagepapir.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og træk det nederste, sammen med dejen, over på en bageplade.
  • Skær dejen igennem i lige store stykker. Du bestemmer hvor store de skal være. Jeg laver ca 18 på en plade og skærer dejen igennem med en pizzaskærer.
  • Drys dejen let med flagesalt og bag knækbrødene i 15-20 minuter ved 180 grader, varmluft. Husk at holde øje med dem, da det pludselig kan gå stærkt. De skal være gyldne og sprøde.
  • Lad dem køle helt af, skil dem ad og opbevar dem i en lufttæt bøtte eller dåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *