Bagværk

Cookies

Der er dampende varm kaffe i min kop og de her små fine kager er netop hevet ud af ovnen. Jeg glæder mig allerede til, familien kommer hjem for her er der lagt op til en god lille hyggestund, inden det går løs med lektier og aftensmad.

Her får du min bedste opskrift på cookies som i dag skal serveres med iskold mælk på en helt almindelig torsdag eftermiddag.

Jeg laver ca. 30 cookies af denne opskrift. Men antallet afhænger selvfølgelig af, hvor store du vælger at bage dem.

Ingredienser:

  • 150 g blødt smør
  • 180 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 75 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 100 g god mørk chokolade – hakket groft

Fremgangsmåde:

  • Rør smør, sukker, farin, vaniljesukker og æg godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver og til sidst det hakkede chokolade.
  • Rør dejen godt sammen.
  • Med en teske sætter du må kugler på en bageplade med bagepapir. Sæt dem med god afstand da de flyder meget ud. Sæt 9-12 kugler på hver plade.
  • Bag kagerne ved 160 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Lad dem køle helt af før du tager dem af pladerne.
  • Opbevar dem i en lufttæt dåse eller bøtte.

Tip: Du kan evt. tilføje dejen 100 g grofthakkede hasselnødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *