Brød og kager

Koldt hævet morgenbrød

Der er ikke noget som duften af nybagt brød. Og så behøver det ikke at være besværligt og tidskrævende, at bage sit eget brød. Denne opskrift giver dig to franskbrød, hvor dejen kan røres sammen om aftenen og fyldes i forme, der blot skal sættes i ovnen næste morgen og bage mens du sætter kaffe over og går i bad. Det skal da prøves!

Ingredienser:

  • 6 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk honning (Det giver lidt sødme i brødet men kan undværes hvis du foretrækker det)
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g havregryn
  • ca. 8 dl hvedemel.

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Dejen røres godt sammen. Mærk efter om alt melet skal i eller om der måske skal en smule mere i. Dejen skal være fast men klistret.
  • Fordel dejen i to smurte brødforme. Sæt dem i køleskabet med et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve natten over.
  • Næste morgen sætter du ovnen på 225 grader og bager brødene i ca. 30 minutter, til skorpen er gylden og sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *