Livsstil

Det klimavenlige køkken

At den mad vi spiser belaster vores klima er ikke længere en hemmelighed. Oksekød er nærmest blevet et fy-ord og vi ved godt, at det skal vi spise mindre af. Men hvad kan man ellers gøre for at spise mere klimavenligt i det daglige?

Her får du et par håndgribelige råd:

  • Undgå at smide mad ud. Køb ikke mere end du skal bruge (heller ikke selvom der er et godt tilbud). Brug dine rester og gør det til en sport, at anvende de mest umulige rester, fx når du laver aftensmad. Spis mindre kød. Spis især mindre oksekød. Kylling er et lidt mere klimavenligt produkt, ligesom nogle fisk. Prøv at skifte kød ud med fx bælgfrugter eller linser en gang om ugen.
  • Drik kun vand fra hanen. Flaskevand har et langt større klimaaftryk da der bruges energi både på produktion af flasken og på distribution til butikken.
  • Spis flere kartofler, pasta og mere fuldkornsbrød end du spiser ris. Da ris har et højt klimaaftryk som er 12 gange højere end for kartofler.
  • Spis mange grøntsager og vælg dit frugt og grønt efter sæson. Spis dansk i det omfang det overhovedet er muligt, da en lang transport belaster miljøet. Der er fx ingen grund til, at købe italienske æbler når du kan købe danske æbler.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *