Aftensmad,  Frokost

Karrysuppe

Her får du en nem opskrift på en lækker karrysuppe, som varmer godt på en kold januardag.

Ingredienser:

  • 500 g knoldselleri ( et lille selleri hoved)
  • 300 g gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 liter hønsefond
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt og peber
  • En smule fedtstof til at svitse karry, løg og hvidløg i. Olie eller smør afhængig af hvad du foretrækker.

Forslag til eventuelt fyld:

  • Croutoner
  • Forårsløg skåret i ringe og svitset på panden.
  • Små stykker stegt kylling.

Fremgangsmåde:

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl selleri og gulerødder og skær dem i grove tern.
  • Kom lidt fedtstof i en stor gryde og brænd karryen af. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem til løgstykkerne er klare.
  • Tilsæt selleri tern og gulerodsstykker, samt hønsebouillon og gurkemeje.
  • Bring gryden i kog , skru ned og lad det simre i 20- 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen og tilsæt fløden.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér evt. med lidt topping eller fyld, som du foretrækker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *