Bagværk

Drømmekage

En lækker klassiker som en blød og luftig med det lækreste fyld på toppen. Den er nem at bage så her er en oplagt mulighed for at tage børnene med i køkkenet.

Ingredienser:

Selve kagen:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 250 g hvedemel

Topping:

  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 225 g brun farin
  • 1/2 dl mælk

Fremgangsmåde:

  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
  • Smelt smør og lun mælken (lillefinger varmt.)
  • I en anden skål blander du mel, vaniljesukker og bagepulver sammen.
  • Sigt det ned i skålen med sukker og æg og vend det forsigtigt rundt,
  • sammen med mælke-smør blandingen.
  • Hæld dejen i en lille bradepande, ( ca. 20 x 30 cm) som er beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader, traditionel ovn (ikke varmluft).

Topping:

I mens kagen bager laver du toppingen.

  • Kom brun farin, kokosmel, smør og mælk i en tykbundet gryde og bring det forsigtigt i kog under omrøring.
  • Tag kagen ud når den er næsten færdig og skru op på 225 grader. Fordel forsigtigt kokosmassen på hele kagen, uden at mase kagen sammen. Bag kagen færdig i ca. 5 minutter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *