Brød og kager,  Frokost,  Madpakker

Grovboller

Der er ikke noget som nybagte boller. Disse lækre grove boller er perfekte til madpakken eller til en hyggelig eftermiddag. Opskriften giver 16 store lækre boller.

Ingredienser:

  • 6 dl lunt vand
  • 1 pakke gær (50 g)
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning (eller sukker)
  • 2 spsk olie
  • 100 g fintvalsede havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 550-600 g hvedemel
  • Et æg til at pensle med og lidt havregryn til, at drysse på toppen.

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt igen med hvedemelet. Ælt dejen godt igennem eller rør den sammen med en røremaskine.
  • Dejens konsistens skal være fast men stadig lidt klistret.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. Drys lidt mel på bordet og form dejen til 16 boller, som fordeles på to bageplader og efterhæver i endnu ca. 30 minutter.
  • Pensl bollerne med æg og drys med havregryn.
  • Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *