Brød og kager,  Frokost,  Madpakker

Gulerodsboller

De her boller er simpelthen så lækre, at du bare må prøve at bage dem.

Ingredienser:

  • 5 dl lun mælk ( eller vand)
  • 1 pakke gær (50 g)
  • 1 tsk honning eller sukker
  • 200 g revet gulerod (fintrevet)
  • 50 g groft mel, fx grahamsmel
  • 1 æg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 spsk olie. fx rapsolie eller 50 g smør, hvis du foretrækker, at bruge det.
  • ca. 850 g hvedemel.

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i den lune mælk.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt igen med hvedemelet.
  • Ælt dejen godt sammen evt. med en røremaskine.
  • Mærk efter om der skal mere eller mindre hvedemel i dejen. Dejen skal være fast men ikke tør.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke på køkkenbordet i ca. en time.
  • Form dejen til 16 boller, som fordeles på to bageplader.
  • Lad bollerne hæve, tildækkede, i endnu 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg, mælk eller vand og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *