Brød og kager,  Opskrifter

Kanelsnegle

Uhm… Hvis du spørger mig – så er der altså ikke noget som en nybagt kanelsnegl. Her får du min opskrift på små lækre kanelsnegle…

Ingredienser til dejen:

  • 2 dl lun mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk salt
  • ca. 500 g hvedemel. Da det kan variere så prøv dig frem og lad vær med at hælde al melet i på en gang. Dejen må ikke blive tør.
  • 1 tsk vanilljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme

Ingredienser til remonce:

  • 125 g smør
  • 50 g hvid sukker
  • 75 g brun farin
  • 2 spsk kanel.

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken og opløs gæren deri.
  • Tilsæt smeltet smør (det må ikke være for varmt), æg, salt og krydderier.
  • Tilsæt melet (husk at holde igen og mærk efter, så dejen ikke bliver tør)
  • Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.
  • Imens dejen hæver rør du remoncen sammen.
  • Når dejen er færdig med at hæve deler du den i to lige store dele, som rulles ud til to aflange stykker.
  • Smør remoncen ud på dejen og skær dejen i strimler med en tykkelse på ca. 2 cm.
  • Rul strimlerne til snegle og sæt dem på bageplader.
  • Lad dem hæve ca. 30 min. igen.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 12. min.
  • Når de er kølet af – pynt dem med glasur 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *