Aftensmad

Kyllingefrikadeller

Haps!

Disse små kyllingefrikadeller er utrolig nemme at lave og smager helt fantastisk. De er børnevenlige – uden løg. Lav en stor portion, og brug den ene halvdel som almindelige frikadeller og den anden halvdel til kødboller sammen med en gang spagetti med tomatsovs. Og måske er du så heldig, at der også er et par stykker tilbage til madpakken 😉

Ingredienser:

  • 800 g hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • 4 tsk fint salt
  • 1 knsp peber
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk mælk
  • 1/2 fed finthakket hvidløg (kan udelades)
  • 1-2 spsk finthakket persille (kan udelades)
  • Lidt hvedemel til stegning
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Form farsen til små boller med en stor teske eller en spiseske, afhængig af hvor store du ønsker dem.
  • Vend frikadellerne/kødbollerne i mel og brun dem af på en varm pande med lidt olie.
  • Når frikadellerne/kødbollerne er brunet af på begge sider – så læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 150 grader til de er gennemstegte. Stegetiden i ovnen afhænger af hvor store du laver dem. Ved denne tilberednings metode sparer du en del tid ved stegepanden.
  • Nyd dem med spagetti og tomatsovs eller med kartoffelbåde og en god salat. Eller kom dem i pitabrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *