Aftensmad/ Opskrifter

Chili con carne – fyldig mad til hele året

chili con carne

Chili con carne forbindes nok mest med vintermad, mørke aftener og rusk i træerne uden for. Men retten stammer jo oprindeligt fra Mexico, hvor det som bekendt aldrig er rigtig vinter. I hvert fald ikke sådan som vi kender det her i landet.

Stærk mad med masser af smag og fylde er nemlig også lækkert om sommeren – og faktisk især når det er rigtig varmt. Det er det jo ikke i Danmark lige for tiden – altså rigtig varmt. Men stærk mad kan man altid spise, hvis man spørger mig. Og sådan som sommeren opfører sig lige for tiden, så kan man i virkeligheden godt bruge lidt at varme sig på.

Min chili con carne bliver lavet med to forskellige udgaver af oksekød, masser af bønner og kartofler – og så selvfølgelig chili!

Chili con carne SKAL smage af chili, men selvfølgelig skal man tilpasse styrken efter dem, der skal spise det. Men chili skal der altså i.

Jeg plejer at stille en skål med ekstra chili på bordet, så dem af os, der kan lide stærk mad, kan putte ekstra i. Det fungerer ret godt på den måde.

Chili con carne

Udskriv opskriften
Antal: 4-6 personer

Ingredienser

  • 4 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tilpas selv styrken efter dine smagsløg)
  • 1 tsk tørret koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g skært oksekød i tern
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 dåser røde kidneybønner, afdryppede
  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1/2 kg kartofler
  • 1 spsk mørk sirup
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

1

Pil og hak hvidløg og løg fint.

2

Rens chilien for kerner og hak den fint. Tilsæt halvdelen.

3

Svits løg, hvidløg, krydderier og chili i olivenolie i en tykbundet gryde.

4

Tilsæt oksekødsternene og brun godt af.

5

Tilsæt rødvin og oksebouillon og skru ned på lavt blus, læg låg på og lad det småsimre i 2-3 timer.

6

Skru op for blusset.

7

Skær grøntsagerne i tern og strimler og put dem i gryden sammen med kødet. Tilsæt evt. samtidig den anden halvdel af chilien – men pas på styrken!

8

Brun det hakkede oksekød i en anden gryde og tilsæt det herefter til resten af retten.

9

Tilsæt bønner og de flåede, hakkede tomater og varm op under jævnlig omrøring.

10

Smag til med salt, peber og sirup.

Jeg serverer chili con carne med ris, godt brød eller nachos. Og rødvin til de voksne. 🙂

chili con carne

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar