DIY og håndarbejde

DIY: Hæklet varmer til stempelkanden

hæklet varmer til stempelkande

Jeg er fan af stempelkaffe. Jeg har prøvet at lave kaffe på stort et alle måder – fra Madam Blå i den ene ende af skalaen til de moderne (og meget lidt miljøvenlige!) kaffekapsler med alverdens smag og pusseløjerligt indhold i den anden ende. Og derimellem befinder sig min absolutte favorit som jeg vender tilbage til igen og igen: stempelkanden.

God instantkaffe kan også gå an en sjælden gang, hvis jeg kun lige skal have en hurtig kop kaffe alene, men jeg har endnu til gode at finde en instantkaffe, der ikke har en brændt bismag. Gode tips modtages med kyshånd!

Eneste problem med stempelkandekaffen er, at det bliver alt for hurtigt koldt. Sådan en Bodum stempelkande er jo bare lavet af glas (hvilket gør den klassisk smuk, synes jeg) så isoleringsevnen er fuldstændig fraværende, det siger sig selv. Jeg har prøvet en masse forskellige måde at holde kaffen varm lidt længere, men intet har rigtig virket.

Nu har jeg fundet en løsning, der i hvert fald virker for os. Jeg har simpelthen hæklet en overfrakke til stempelkanden, og derudover bruger vi så også en kaffehætte indkøbt i Søstrene Grene. Kaffehætten er lavet af isolerende materiale og i en form, der passer til en Bodum stempelkande, så den slutter helt tæt – og de to ting i kombination virker!

Det er meget nemt at hækle den her varmer til sin Bodum stempelkande (hvis man kan hækle lidt i forvejen) og den er hurtigt lavet. Jeg hæklede den i tykt bomuldsgarn (Drops Paris 8/8 – info til kendere, ellers bare disregard!) og jeg brugte nogle garnrester, som jeg allerede havde liggende. På den måde har overfrakken ikke kostet mig noget andet end et par hyggelige timer i yndlingsstolen i selskab med hund og et godt podcast. Nothing not to like.

Jeg er ikke nogen opskriftsudvikler, men det her jo faktisk bare en lang firkant med en mindre firkant i den ene ende – det hele hæklet i helt almindelige fastmasker. Det kan alle finde ud af, hvis man kan hækle fastmasker i forvejen. Alligevel kommer opskriften her. Sig endelig til, hvis noget er uklart.

Hæklet varmer til Bodum stempelkande

Garn: Bomuld 8/8 (Drops Paris)
Forbrug: små rester – et halvt nøgle i alt
Hæklenål: 4,5

Slå 22 lm op. *Vend med en lm og hækl fm rækken ud.* Gentag fra * til * indtil stykket passer rundt om stempelkanden på nær et par cm. Ryk 4 m ind og fortsæt med fm indtil 4. sidste m i rækken (husk at vende med en lm i begyndelsen af hver række) indtil du har hæklet en lille flap, som passer ind i hullet på kandens håndtag. Hæft ender.

Så mangler du bare at sy et par trykknapper i hver ende af flappen – så er din varmer til stempelkanden klar til brug.

Hæklet varmer til stempelkandenHæklet varmer til stempelkanden Hæklet varmer til stempelkanden

Gem

Relaterede indlæg

2 kommentarer

 • Svar
  Anne Mette Rahbek
  28/04/2017 at 10:50

  Hvor herligt.
  Hvor stort er produktet til slut

  • Svar
   Maria
   16/05/2017 at 12:58

   Hej Anne Mette,

   Dejligt at du kunne lide indlægget.

   Du tilpasser selv varmeren så den passer til din stempelkande, så du skal måle undervejs.

   Kh Maria

  Skriv en kommentar