Bagværk/ Højtider/ Kager, desserter og søde sager/ Opskrifter

Fastelavnsboller – min bedste opskrift

fastelavnsbollerFastelavnsboller

Så blev det den tid på året igen – fastelavn. Ungerne elsker det, fordi de skal klædes ud, og jeg elsker det, fordi det igen er tid til at bage – og spise! – fastelavnsboller.

Der findes jo mange, mange forskellige udgaver af fastelavnsboller, og jeg tror næsten, at hver familie og hvert område af landet har sine egne traditioner, når det kommer til de her søde boller med og uden syndigt fyld og pynt. Nogle bager dem af mørdej, andre af vandbakkelse og andre igen gør som jeg og laver dem af en ekstra lækker gærdej.

Hvordan man gør, afhænger jo helt af, hvad man bedst kan lide, men hvis du endnu ikke har fundet en favorit, så skulle du prøve den her opskrift. Den har fulgt mig i mange år efterhånden, og den slår bare aldrig fejl.

Jeg plejer at bage en dobbelt portion, for de forsvinder bemærkelsesværdig hurtigt. Jeg deler dejen op i to og putter syltetøj i den ene halvdel og creme i den anden – så er der noget for enhver smag.

Rigtig god fastelavn – og velbekomme.

Fastelavnsboller

Udskriv opskriften
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel
  • Syltetøj (efter eget valg – jeg bruger hindbær) eller creme
  • Glasur og krymmel til pynt – igen efter eget valg

Sådan gør du

1

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen og stil den til hævning i 1 time.

2

Ælt dejen igen og rul den ud til en firkant, som du igen skærer ud i 10 mindre firkanter. Læg en teskefuld syltetøj eller creme på hver.

3

Luk enderne godt sammen, så fyldet ikke flyder ud under bagning, og stil bollerne til efterhævning i 45 min.

4

Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne ved 225 grader i 10 min.

5

Når bollerne er kølet helt af (og det er den svære del af processen, men man SKAL altså vente til de er helt kolde!) pyntes med glasur og krymmel efter eget valg.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar