Bagværk/ Frokost og madpakker/ Kager, desserter og søde sager/ Opskrifter/ Snacks

Fredagsguf: Sunde muffins uden sukker

sunde muffins uden sukker

Fredag = fredagsguf her på bloggen!

Hurra, så er det fredag igen. Det er nærmest ikke til at fatte … hvor blev den her uge egentlig af? Jeg synes, jeg har alt for travlt hele tiden, og det generer mig faktisk. Jeg bryder mig ikke om at føle mig konstant bagud og hængt op.

Men jeg anerkender og accepterer, at livet indimellem byder på sådan nogle perioder, og det her er altså en af dem.

Når jeg har travlt i en periode, så forsøger jeg alligevel at afse tid til nogle af de gode ting i livet: at gå en tur, dyrke min morgenyoga og bage. Der er noget helt grundlæggende og fundamentalt i alle 3 aktiviteter – og især sidstnævnte aktivitet bakkes ivrigt op af resten af familien … 😉

sunde muffins uden sukker

I aften skal vi spise en hel stak af de her skønne, sunde muffins, som faktisk er helt uden tilsat sukker. De sødes ganske enkelt med modne bananer, revne æbler og blendede dadler – og det bliver helt vildt godt!

Jeg putter dem også af og til i ungernes madpakke, når jeg har lyst til at forkæle dem lidt. De er nemlig fyldt med gode fibre og proteiner, så man kan godt spise sådan en til sin eftermiddagssnack uden at få dårlig samvittighed.

Opskriften er i virkeligheden en videreudvikling af mine bananmuffins, men jeg ønskede at lave en udgave helt uden tilsat sukker og med grovere mel, så de kunne bruges som et reelt mellemmåltid, og ikke kun som en kage. Og det kan de her sunde muffins uden sukker.

Jeg tilsætter en del lækre krydderier, fordi jeg elsker smagen af dem, men hvis man ikke er til den slags, så kan man sagtens udelade dem. Eller man kan vælge sine egne krydderier og i stedet tilsætte dem. Dejen i sig selv uden krydderierne er mild og let sød med en skøn smag af frugt.

Sunde muffins uden sukker

Udskriv opskriften
Antal: ca. 16 stk

Ingredienser

 • 3 modne bananer
 • 2 æbler
 • 150 g udstenede dadler
 • 1 æg
 • 1 dl rapsolie
 • 100 g boghvedeflager (blendet til mel)
 • 50 g fuldkorns(hvede)mel
 • 100 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk stødt kanel
 • 1/2 tsk stødt kardemomme
 • 1 tsk stødt ingefær

Sådan gør du

1

Mål boghvedeflagerne til fint mel i en foodprocessor.

2

Put bananer, skrællede æbler uden kernehus, udstenede dadler, æg og olie i foodprocessoren sammen med boghvedemelet. Blend grundigt.

3

Bland resten af melet og krydderierne samt bagepulver i en anden skål og fordel det godt mellem hinanden.

4

Tilsæt blandingen fra foodprocessoren til melblandingen og rør dejen sammen.

5

Fordel i muffinsforme og bag i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.

sunde muffins uden sukker

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar