Morgenmad/ Opskrifter

Hjemmelavet granola – eller mysli?

Jeg har længe gået og undret mig over det nye ord, som lige for tiden er på alle madelskeres læber: granola! Hvad pokker er nu det, og hvorfor kalder vi det ikke bare mysli, sådan som det altid har heddet på dansk? Det viser sig, at granola ikke bare er et nyt, smart ord for mysli, men faktisk har sin helt egen berettigelse. Forskellen på mysli og granola er nemlig, at granola er ristet i sukker eller honning, og dermed er det en slags luksus-mysli, som man ikke bør spise i større mængder med mælk på til morgenmad, sådan som vi fx ofte gør med den almindelige mysli. Granola er mere en slags topping til fx yoghurt – selvom jeg nu gerne indrømmer, at jeg elsker at synde med en stor skål granola med mælk på! Det er luksus på den rare måde.

Min bedste granola får du opskriften på her. Den er ikke helt ens hver gang, for det er jo lidt forskelligt hvilke ingredienser jeg lige har på lager, men hvis jeg kan vælge helt frit, så laver jeg den helst som i opskriften herunder.

Det gode ved at lave sin mysli eller granola selv er jo, at man helt selv bestemmer, hvad man putter i. Jeg kan fx ikke lide tørret frugt i min granola, så det undgår jeg. Måske er du vild med tørret frugt, eller noget andet, så putter du jo bare det i. Valget er dit – er det ikke skønt?

Hjemmelavet granola

Udskriv opskriften

Ingredienser

  • Havregryn
  • Solsikkekerner
  • Kokosmel
  • Hørfrø
  • Sesamfrø
  • Hasselnødder
  • Mandler
  • Flydende honning

Sådan gør du

1

Nødder og mandler hakkes groft.

2

Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt godt så honningen fordeles. Det skal være let klistret, men ikke helt snasket.

3

Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.

4

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-15 min.

5

Rør undervejs og hold øje med at granolaen ikke brænder på – det kan gå hurtigt, hvis man ikke er opmærksom.

Noter

Opbevares i en lufttæt beholder.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar