Aftensmad/ Opskrifter

Hurtig hjemmelavet lasagne uden bechamelsauce

I hverdagene er det ikke altid, man har tid til at stå og kokkerere i timevis. Eller det er vel faktisk ret sjældent, at man har det.

Alligevel vil de fleste forældre gerne have at børnene får noget god, sund mad med masser af grøntsager – også når det skal gå lidt stærkt. Det vil jeg i hvert fald gerne. Derfor er denne opskrift på en hurtig og yderst børnevenlig hjemmelavet lasagne uden bechamelsauce en af køkkenklassikerne hjemme hos os.

Mine unger er ikke de nemmeste at lokke grøntsager i, men jeg har ofte held med denne lasagne, hvor jeg erstatter en del af oksekødet med revne grøntsager. Jeg putter ikke bechamelsauce i – simpelthen fordi det går hurtigere uden den. Og lasagnen smager rigtig godt alligevel.

Det er mange fluer med et smæk, for jeg får både lokket grønt i ungerne, jeg sparer på kødet (en pakke oksekød kan dermed strækkes til to middage) og jeg får ryddet op i grøntsagsskuffen, hvis det er tiltrængt. Man kan nemlig putte alle slags grøntsager i retten her – sålænge de kan rives.

Hurtig lasagne uden bechamelsauce

Udskriv opskriften
Antal: 4-6 personer

Ingredienser

  • 1 pakke lasagneplader
  • 200 g hakket oksekød
  • 300 g revne grøntsager – jeg brugte sød kartoffel, porre, persillerod, pastinak, gulerod og squash
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré (140 g)
  • 3 spsk ketchup
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 50 g parmesan

Sådan gør du

1

Hak løg og hvidløg fint og svits det i olie i en tykbundet gryde.

2

Put oksekødet i og brun det.

3

Riv alle grøntsagerne fint og put dem ned til kødet. Steg det godt igennem et par minutter.

4

Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, ketchup og mælk og varm op.

5

Tilsæt derefter paprika, oregano og basilikum.

6

Smag til med salt, peber og sukker.

7

Smør et ovnfast fad med smør eller olie.

8

Byg lasagnen op i lag med skiftevis sauce og lasagneplader – begynd og afslut med sauce.

9

Riv parmesanosten over det sidste lag sauce.

10

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 25-35 min. – hold øje undervejs. Hvis osten brænder for meget på, kan man lægge et stykke stanniol over. Så bager lasagnen videre uden at blive brændt ovenpå.

Noter

Serveres gerne sammen med en frisk, grøn salat.

Jeg laver ofte en dobbelt portion af saucen, og så fryser jeg halvdelen ned. Så kan jeg lynhurtigt lave lasagne en anden dag. Og når man alligevel er i gang med at rive grøntsager, så tager det ikke ret meget længere tid, at rive en dobbelt portion. Især ikke når man bruger en foodprocessor, og det gør jeg altid.

Hvis man jævnligt laver mad til mange (mere end 2) så er en foodprocessor altså nærmest uundværlig – med fare for at lyde som en vis Gertrud Sand. 😉

Gem

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar