Aftensmad/ Opskrifter

Løgsuppe

løgsuppe

Når man tænker på løgsuppe sådan generelt, så ser de fleste en klar udgave med hele stykker løg i for sig. Den, der også kaldes fransk løgsuppe, og som er noget med grillet ost på toppen og den slags (uhm – det skal vi altså også snart prøve at lave!).

Den her løgsuppe er dog af en helt anden støbning. Den er nemlig cremet i konsistensen, fordi jeg blendede løgstykkerne. Det gjorde jeg udelukkende for at sikre mig, at ungerne ville spise suppen, og ikke straks forkaste den med en besk bemærkning om store stykker løg – noget de bestemt ikke er fans af.

Men som det nogle gange går, når man eksperimenterer og tager en chance, så blev resultatet overraskende godt. Virkelig lækker suppe! Jeg serverede den med hjemmebagt flutes, men man kunne også med fordel have lavet en omgang af disse bruschetta, hvis man alligevel havde noget tørt brød i skuffen.

Løgsuppe er i øvrigt en glimrende måde at få brugt nogle af alle de mange løg, som vi lige har høstet, flettet og hængt til tørre i stalden. Ikke at det er noget problem at få brugt vores løg, men det skulle da lige nævnes – at vi har flettet løg og hængt dem til tørre. På selvforsynermåden, forstås. Den slags skal man huske at blære sig med. 😉

Løgsuppe

Udskriv opskriften
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1,5 kg løg
  • 1,5 liter god hønsefond
  • salt og peber
  • 1 spsk timian (gerne frisk fra haven, ellers den tørrede udgave)

Sådan gør du

1

Smelt smørret i bunden af en gryde.

2

Pil og snit løggene og hvidløget. Svits det godt af i gryden.

3

Når løggene er blevet klare og let karamelliserede, men ikke brune, hældes hønsefonden i.

4

Kog op og lad suppen simre et par minutter.

5

Blend suppen med stavblenderen til en ensartet suppe.

6

Smag til med salt, peber og timian.

7

Server med hjemmebagt flutes.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar