Kager, desserter og søde sager/ Opskrifter/ Snacks

Nemme dadelkugler med kakao

Jeg er blevet helt vild med de her dadelkugler med kakao, og de har reddet mig flere gange, når jeg var sukkertrængende og tæt på at stå på hovedet i en slikskål. Kuglerne her er søde og smager syndigt, men de er faktisk ret sunde. Så sunde at de snildt kan bruges som en snack til den lille sult om eftermiddagen, eller som erstatning for slik om aftenen, når den trang melder sig. Og det gør den. Jo, den gør.

Lærke og Frederik kan også godt lide dem, og et par gange har jeg haft held til at bilde dem ind, at det var slik. De kigger overbærende på mig, men spiser artigt op. 😉

Det kan godt være svært at få blendet dadlerne tilstrækkeligt, og det kræver sin maskine. Jeg har faktisk ødelagt både en minihakker og en blender i mine forsøg på at lave dadelkugler, men nu har jeg købt mig en køkkenmaskine, der er opgaven voksen (en Magimix CS 5200 XL foodprocessor), så nu er det ingen sag at blende dadlerne. Eller nogen andre ting, for den sags skyld. Godt grej kan godt betale sig, er min bitre erfaring, for mand, hvor har jeg spildt mange penge på billige apparater. Som slet ikke er billige i længden, når de går i stykker meget oftere end deres dyrere og mere holdbare fætre og kusiner.

Nå, men hvis man ikke er indehaver af den slags køkkengrej, så laver man bare dadelkuglerne i det, man nu har. Med lidt tålmodighed, mange pauser og lidt ekstra væske, olie samt en hjælpende hånd så når man i mål alligevel. Det er bare sjovere med en maskine, som klarer opgaven stort set uden støtte.

Opskriften er nem, og den får du her.

Glædelig fredag og god weekend.

Dadelkugler med kakao

Udskriv opskriften
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 15 store dadler
  • 50 g mandler
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk citronsaft
  • Evt. 1 tsk kanel, et skævt stærk kaffe eller en knivspids chili, hvis man er til den slags

Sådan gør du

1

Put det hele i din blender eller foodprocessor og blend grundigt til en jævn masse. Hvis din maskine får kvababbelser undervejs, kan du eventuelt blende mindre mængder af gangen og samtidig tilsætte lidt kokosolie til massen, så kører det nemmere igen.

2

Tril massen til 20 mundrette kugler, og vend dem i kakaopulver.

3

Stil dem på køl en times tid inden servering.

Noter

Dadelkuglerne opbevares bedst på køl. TIP: Smager også godt med lidt god rom eller cognac i.

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar