Kager, desserter og søde sager/ Opskrifter

Rabarbercrumble – den bedste og nemmeste rabarberkage

En af mine søde følgere på Facebook efterspurgte en opskrift på en god rabarbercrumble i går, og sådan én har jeg selvfølgelig.

Opskriften her har fulgt mig gennem en del år efterhånden, og den er blevet efterprøvet og finpudset undervejs. Derfor synes jeg godt, at jeg kan tillade mig at sige, at det her simpelthen er den bedste og den nemmeste måde at lave en rabarberkage på. Eller rabarbercrumble, som den jo også kaldes.

Jeg laver i øvrigt denne kage med forskellige slags frugter, alt efter hvad der er i sæson. Her i maj er det derfor en rabarberkage, men til efteråret er det måske en æblekage i stedet – det ved man aldrig, men det smager fantastisk uanset.

Rabarbercrumble

Udskriv opskriften
Antal: 4-6 personer

Ingredienser

  • 8 store rabarberstængler
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

1

Skyl og skær rabarberne i 1 cm tykke skiver.

2

Læg dem i et lille ildfast fad og drys med lidt sukker og 1 tsk vaniljepulver.

3

Bland sukker, mel, blødt smør og 2 tsk vaniljesukker i en skål til en tyk dej.

4

Smuldr dejen ud over rabarberne i fadet.

5

Bag ved 180 grader i ca. 20 min.

6

Serveres med cremefraiche eller flødeskum.

I dag er det store oprydningsdag på børnenes værelser herhjemme, og det passede derfor ret godt med sådan et sødt indslag i form af rabarberkage til eftermiddagskaffen, for vi trængte ærlig talt til en pause.

Der er noget sært vemodigt over at rydde op i alle de gamle minder, men samtidig er det også en lettelse at komme af med noget rod og gøre plads til fremtiden.

Resten af weekenden kommer derfor til at gå med mere oprydning, en tur på lossepladsen og til genbrug – og aftenen skal bruges på lidt hyggelig inspirationssøgning på Pinterest, så vi kan få ideer til, hvordan Frederiks værelse skal indrettes.

Selvfølgelig skal der også laves og spises god mad – det er sådan en hyggelig weekendtradition, når man har lidt bedre tid til at lave mad end i hverdagene, hvor det jo gerne skal være nemt og hurtigt.

Gem

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar