Aftensmad/ Frokost og madpakker/ Opskrifter

Salat fra haven med hjemmelavede falafler

falafler

Sådan en skålfuld her fik vi til aftensmad forleden, og det får vi faktisk ofte her for tiden.

Når sommeren er på vej og vejret er godt, så elsker jeg nemlig at spise kold mad til aften, og lige nu er salat en af mine favoritter. Især fordi vi har helt vildt meget salat ude i mistbænkene. Jeg såede det i marts, og det voksede nærmest ikke i starten pga. det kolde forår, men efter at varmen kom for nogle uger siden, så skal jeg lige love for at både pluksalat, rucola, spinat og radiser har fået lyst til at vokse!

mistbænk

Så vi spiser masser af salat til vores måltider i de her dage, og det er virkelig skønt, for det smager jo bare helt anderledes end det, man kan købe i supermarkedet. Salat er super nemt at dyrke, og det kræver nærmest ingenting, så hvis man kun skal dyrke én ting i sin have (eller på terrassen eller altanen …) så synes jeg, at det skal være salat. Der findes tilmed rigtig mange forskellige slags salat, så det er bare med at prøve sig frem og så udvælge en favorit.

Salat kan sås af flere omgange hen over sommeren, så man kan have friskplukket og hjemmedyrket salat til sin salatskål i mange måneder.

mistbænk

Hvis en salat skal gøre det ud for et helt måltid, så er det lækkert at tilsætte nogle mere mættende ingredienser som fx falafler, majs og grove grøntsager, som vi gjorde her. Vi spiste et groft brød til og selvfølgelig også en god hjemmelavet hummus.

Udover at være overordentlig velsmagende, så er denne ret jo også helt kødfri, og det er altså noget, vi tænker en del i herhjemme. Vi er ikke hverken veganere eller vegetarer, men vi prøver at begrænse vores kødindtag i det daglige. Både fordi det er usundt for vores kroppe at spise en masse (rødt) kød men også fordi det er hårdt for miljøet, at vi mennesker producerer så meget kød, som vi rent faktisk gør.

Der findes så mange lækre retter uden kød, og vi føler aldrig, at vi mangler noget – næsten tværtimod. For os er det ren win-win og sund fornuft.

Min opskrift på falafler er i øvrigt ganske nem, og den får du her.

Hjemmelavede falafler

Udskriv opskriften
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g tørrede kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk salt
  • lidt friskkværnet peber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk chili
  • 1 tsk bagepulver
  • saft fra 1/2 citron

Sådan gør du

1

Sæt kikærterne i blød natten over.

2

Dagen efter sis vandet fra, og alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en fin masse. OBS: kikærterne skal ikke koges først!

3

Form små falafler af ønsket størrelse – pres dem godt sammen.

4

Steg falaflerne på en pande i rigelige mængder meget varm olie. Man kan også dybstege dem i en gryde med olie, men jeg kan bedst lide dem pandestegte.

falafler

Gem

Gem

Gem

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar