Bagværk/ Opskrifter

Squashboller til morgenmad

squashboller

Søndag morgen … Ahh … Der er næsten ikke noget bedre. Det skulle da lige være, hvis det både er søndag, og der er nybagte boller på morgenbordet – så bliver det ikke mere luksuriøst, hvis man spørger mig.

De her squashboller kom på bordet i søndags, og de er næsten opstået af nød (og det er jeg virkelig glad for at de gjorde, for de smager fuldstændig fantastisk) fordi vi simpelthen var ved at drukne i store, fuldmodne squash i køkkenhaven. Jeg havde sat en plante (okay, 4 planter!) for meget, og de sidste uger har jeg så virkelig prøvet at være kreativ inden for kategorien mad med squash: Squashkage, lasagne med revet squash, kødsauce med revet squash – og nu disse lækre squashboller, som nok tager prisen for Bedste Mad med Squash 2016.

Opskriften får du her. Rigtig god weekend.

squashboller

Squashboller

Udskriv opskriften
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 350 g revet squash
  • 3 dl havregryn
  • 8 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til topping

Sådan gør du

1

Opløs gæren i vandet.

2

Tilsæt salt, sukker og olie.

3

Skræl squashen og riv den fint.

4

Bland det hele sammen.

5

Tilsæt havregryn og mel.

6

Ælt dejen grundigt og stil den til hævning et lunt sted i 30 min.

7

Form bollerne og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 30 min.

8

Pensl med et sammenpisket æg og drys rundhåndet med sesamfrø.

9

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.

Gem

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar